Speeltuin tussen Professor Wassenberghstraat en Professor Schotanusstraat

Vanmiddag zijn wijkbewoonster mw.Veenstra en mw. De Vries op bezoek bij de gemeente geweest. Het was een prettig gesprek en de gemeente Franekeradeel heeft een budget ter beschikking gesteld voor de speeltuin omdat sommige toestellen zijn afgeschreven of in dermate slechte staat verkeren.

Het meteorentoestel wordt vrijdag 15 april verwijderd i.v.m roestvorming. De ondergrond gaat veranderen in gras, dit is voor de gemeente de goedkoopste manier van onderhoud en is zeer kindvriendelijk. Rondom de speeltuin komt een haag , dit in overleg met de afdeling groen van de gemeente.

De speeltoestellen gaan we uitzoeken voor de leeftijdscategorie 0 t/m 10 jaar. Binnenkort zal er een vervolg zijn op het gesprek van vandaag. Om de speeltuin van goede speeltoestellen te voorzien zal het ter beschikking gestelde budget waarschijnlijk niet afdoende zijn.

De wijkraad onderzoekt de mogelijkheden om financiële aanvulling te krijgen. Wilt u ook dat de kinderen in de wijk een veilige en fijne speeltuin krijgen Mw. Veenstra en Mw. Wijntje houden de komende weken een deur aan deur actie om u een financiële bijdrage te vragen voor de speeltuin.